Avtoservis

6 razlogov za Avtoservis Selan

Avtoservis

Servis avtomobila je potreben tako kot ljudem reden zdravniški pregled. Pregled vitalnih delov, ocena, odkrivanje potencialnih napak in popravilo. Vse to vodi v daljšo življenjsko dobo in brezskrbno uporabo vozila, ki potrebuje sveže olje, filtre, občasno tudi servis klime in podobno.

Ko izbiramo servis za svoje vozilo, je ključno, da nam tam nudijo vse potrebne storitve. Le kdo si še želi voziti na menjavo pnevmatik nekam, na servis drugam in na popravilo klime na tretji naslov. Najbolje je izbrati servis, kjer imajo vse na enem mestu. V tem primeru bo odličen izbor za vaše vozilo Avtoservis Selan na Gorenjskem.

1. Zamenjava pnevmatik

Zamenjava pnevmatik nas čaka vsaj dvakrat na leto. Enkrat letne zamenjamo z zimskimi, drugič seveda ravno obratno. Pri tem pa nas največkrat zmoti, da moramo en set pnevmatik nekam pospraviti, če jih sploh imamo.

Zamenjava pnevmatik
Avtoservis Selan poskrbi za menjavo in centriranje pnevmatik.

V Avtoservisu Selan na vašem vozilu opravijo kakovostno zamenjavo pnevmatik, gume centrirajo, obenem pa lahko drugi set varno shranijo za vas do naslednjič. In ne le to. Nove pnevmatike lahko tam tudi kupite.

2. Mali in veliki servis

Da bo vozilo delovalo tako, kot mora, potrebuje reden servis. Mali servis je tisti, ki je potreben enkrat letno oziroma po določenem številu prevoženih kilometrov. Veliki servis pa se opravi glede na napotke proizvajalca in zajema nekaj več dela.

Oboje bodo natančno za vas izvedli v Avtoservisu Selan, kjer se vam ni bati, da pri svojem delu ne bi uporabili najbolj kakovostnih materialov in orodja.

3. Avtodiagnostika

Sodobni sistemi v naših vozilih so občasno za nas preveč. Ko se posveti kakšna opozorilna lučka na armaturni plošči, nas lahko kaj hitro zgrabi panika, saj smo redkokdaj prepričani v to, kaj pomeni. Pri avtodiagnostiki se na vozilo priklopi računalniški sistem z ustrezno programsko opremo za posamezno vozilo.

Program nato preveri vse točke na vozilu, prikaže morebitne napake in odstopanja, da serviser hitreje krene po pravi poti in ne izgublja časa z detektivskim delom. Nič več ugibanja in zamenjave delov, ki morda sploh niso bili krivi za težave na vozilu. V Avtoservisu Selan uporabljajo najsodobnejše tehnike in diagnostično opremo za zaznavanje napak v avtoelektriki.

4. Servis klimatske naprave

Prav nadležno je pred poletjem iskati serviserja za avtoklimo. Najbolje je, kadar je ta na voljo kar na servisu, kamor že tako vozimo svoj avtomobil. Poleg servisiranja klime vam bodo strokovnjaki za avtoklime preverili še vse vitalne dele in po potrebi zamenjali hladilni plin.

Servis klimatske naprave
Zapeljite se na pregled, polnjenje in dezinfekcijo avtoklime.

Klimatska naprava v avtomobilu občasno potrebuje tudi dezinfekcijo, saj se v njej razvijejo škodljive bakterije. Te najlažje prepoznate po zatohlem vonju, ki napolni kabino, potem ko prižgete klimo.

5. Servis za zavarovalnice

Ste imeli prometno nezgodo, v kateri ste poškodovali vozilo? V Avtoservisu Selan sodelujejo z nekaterimi zavarovalnicami in lahko za vas opravijo vse potrebno okoli cenitve in popravila vozila, ki je kasko zavarovano.

V tem primeru lahko računate na večja popravila po prometnih nezgodah, kot so:

  • zamenjava delov,
  • klepanje in ličanje,
  • menjava žarometov,
  • menjava odbijačev,
  • menjava vetrobranskih stekel.

6. Priprava na tehnični pregled

Preden obnovimo zavarovanje in podaljšamo registracijo vozila, mora to skozi zahteven tehnični pregled. Na njem strokovnjaki za vozila preverjajo, ali vsi vitalni deli vozila delujejo, kot je predpisano, ali pa morda prihaja do določenih odstopanj, ki jih je treba spraviti v red.

Da bi se na tehnični pregled odpravili brez skrbi, poskrbi Avtoservis Selan. Tam predhodno pregledajo vozilo, preverijo identifikacijo (ujemanje s papirji), zavore, moč in delovanje brisalcev, mehanizem krmiljenja, izmerijo stopnjo onesnaženosti izpušnega sistema, hrup ter preverijo, ali je vsa obvezna oprema na mestu in ustrezna.

Avtosvet

Avtosvet

About Author

Dobrodošli na spletnem portalu, kjer objavljamo zanimivosti iz sveta avtomobilizma.

Morda vas zanima tudi ...

Servis vozila
Avtoservis

5 razlogov za reden servis vozila

Avtomobil pri hiši je danes skorajda nujen. Že dolgo ne gre več zgolj za statusni simbol, saj ga povprečna slovenska
Avtodiagnostika
Avtoservis

Kaj je avtodiagnostika in kako poteka?

Za avtodiagnostiko bi lahko rekli, da je na nek način kot preventiven pregled pri zdravniku. Redni pregledi namreč odkrijejo kakšne